5 mai 2024
RAZIE PE DN 71! O florăreasă din Târgovişte, lăsată de poliţişti fără 500 de flori!

RAZIE PE DN 71! O florăreasă din Târgovişte, lăsată de poliţişti fără 500 de flori!

flori-dnÎn doar trei ore, polițiștii rutieri au verificat aproape 250 de autovehicule și au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la aproximativ 20.000 de lei.

În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române a dispus ca, în această dimineață, la nivel național, polițiștii să acționeze, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.

Pe parcursul celor trei ore de acțiune, polițiștii din Dâmbovița au controlat aproape 250 de vehicule și au solicitat testarea cu aparatul etilotest a 244 de conducători auto. Niciunul dintre aceștia nu a consumat băuturi alcoolice.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au constatat o infracțiuni contra siguranței circulațieipe drumurile publice și au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, dintre care 39 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 52la legi speciale privind transportul public de mărfuri și persoane. Astfel, 46 de șoferi au fost amendați pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012.

Totodată, polițiștii au retras și 3 certificate de înmatriculare, dintre care 2 pentru defecțiuni tehnice și 1 pentru lipsa inspecției tehnice periodice

Exemple:

  • Un bărbat din Produlești a fost depistat în timp ce conducea un autoturism ale cărui numere provizorii de înmatriculare erau expirate.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal, iar la finalizarea cercetărilor se va propune soluție legală prin parchet.

  • O femeie, din Târgoviște, a fost suprinsă pe DN 71, în timp ce transporta cu autoturismul 500 de fire de flori pentru care nu deținea documente justificative de proveniență.

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a acesteia în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și au dispus confiscarea contravalorii florilor.

  • Un conducător auto a fost amendat de polițiști întrucât a fost depistat în timp ce efectua curse de transport persoane, fără a utiliza cartela tahograf.

Acțiunile vor continua și în partea a doua a zilei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial