6 mai 2024

Razie la Târgovişte, Fieni, Pucioasa, Găești și Răcari!

ptart4În noaptea de 05 spre 06 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște și de la Polițiile Orașelor Fieni, Pucioasa, Găești și Răcari au fost prezenți în teren și au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat 451 de persoane, au controlat 353 de vehicule și au constatat 9 infracțiuni.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 221 de amenzi, în cuantum total de 57.445 de lei, au reținut 3 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 32 au fost pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică conform Legii 61/1991 și 176 pentru nerespectarea regulilor de circulație, potrivit prevederilor O.U.G 195/2002.

www.mariusbuga.ro_images_alcoolZece bărbați aflați sub influența băuturilor alcoolice, depistați la volanul unor autovehicule

În ultimele 24 de ore, polițiștii de la rutieră au depistat zece bărbați în timp ce conduceau autovehicule, deși consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,45 și 1,07 mg/l acool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto au fost transportați la spital pentru recoltarea de probe biologice.

alcoolRazie a polițiștilor din Dâmbovița

În cursul nopții de 05 spre 06 august a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale.

În cadrul activităților, polițiștii au verificat 424 de vehicule, au legitimat 482 de persoane și au controlat 44 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au constatat 14 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 290 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 69.254 de lei.

Din totalul amenzilor, 230 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație și 32 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale.

Exemple:

Un bărbat din Brezoaele, aflat sub influența alcoolului, a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe DN7.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 30 de ani, din Conțești, a fost depistat în timp ce șofa, deși avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial