20 aprilie 2024
Razie în Târgovişte, Găeşti şi Moreni! Ce au găsit poliţiştii

Razie în Târgovişte, Găeşti şi Moreni! Ce au găsit poliţiştii

razieCercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Poliţiştii din Moreni au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii găeșteni au depistat un bărbat de 48 de ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Uliești, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Totodată, polițiștii din Găești au oprit pentru control, pe DN 7, un autoturism condus de un găeștean de 42 de ani.

În urma verificării documentelor, polițiștii au stabilit că poliță de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto este falsă.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune.

Acțiune a polițiștilor găeșteni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, a faptelor antisociale și reducerea riscului rutier.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au controlat 78 de autovehicule, au verificat 99 de persoane, au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.650 de lei.

Din totalul amenzilor, 50 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație, 11 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 3 pentru încălcarea Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și una la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Ca măsură complementară, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au confiscat 500 de kilograme de grâu, 1.5 m³ de material lemnos și un atelaj hipo.

Operaţiunile cu substanţe toxice şi de uz fitosanitar, verificate de poliţişti

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Expolzivi și Substanțe Periculoase au acționat pentru depistarea și sancționarea agenților economici care nu respectă regimul produselor toxice și de uz fitosanitar.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 30 de ani, administratorul unei societăți comerciale din Moreni, în timp ce comercializa produse fitosanitare, deşi nu era autorizat pentru astfel de activităţi.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de produse sau substanţe toxice, iar bunurile descoperite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Acțiuni ale polițiștilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște și de la secțiile de poliție rurală, sprijiniți de efective specializate în investigarea criminalității economice, au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea faptelor ilicite.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 27 de unități comerciale și au legitimat 238 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.150 lei și au confiscat bunuri în cuantum total de 17.849 de lei.

Din totalul acestora, 8 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 32 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 90 pentru încălcarea regulilor de circulație conform O.U.G 195/2002.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere și au confiscat 960 de țigarete, 3 litri băuturi alcoolice, 40 de kilograme de cereale, 450 de franzele și 2,66 m₃ material lemnos.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial