28 martie 2024
Razie de amploare pe străzile din Târgovişte!

Razie de amploare pe străzile din Târgovişte!

IMG-20180315-WA0002961 de sancțiuni contravenționale aplicate, 2 infracțiuni constatate, 88 de permise de conducere reținute și 11 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva din rezultatele obținute de polițiștii de la rutieră în urma unei razii organizate pe raza județului

La data de 14 martie a.c., polițiștii de la rutieră au acționat pe raza întregului județ pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic.

Activitățile polițiștilor s-au concentrat pe principalele drumuri județene și naționale ce tranzitează județul Dâmbovița.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 2 infracțiuni, au aplicat 961 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 196.286 de lei și au reținut 88 de permise de conducere.

Din totalul amenzilor, 458 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 145 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”, 68 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietoni și 81 pentru indisciplina pietonală.

Alte 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru opriri în locuri interzise, una pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice și 6 pentru depășiri neregulamentare.

Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au aplicat 12 amenzi, iar pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 47.

Față de 68 de conducători auto a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere ca urmare a încălcării regulilor privind acordarea priorității de trecere.

Alte 6 permise de conducere au fost reținute pentru depășiri neregulamentare și 8 pentru viteză excesivă.

De asemenea, polițiștii au retras 11 certificate de înmatriculare și 8 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

  • Un bărbat a fost sancționat contravențional după ce a fost depistat în timp ce conducea, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0, 38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Împotriva lui a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

  • Totodată, pe DN7, polițiștii au oprit un autoturism condus de un bărbat din Titu.

Din verificări a reieșit că acesta transporta contra cost 3 persoane, deși valabilitatea autorizației de transport persoane în regim taxi era expirată.

Cel în cauză a fost amendat pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului prin retragerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial