7 mai 2024

RAZIE dâmboviţeană – Amenzi, dosare penale, controale şi confiscări!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristi6 infracţiuni şi 147 de contravenţii, constatate de poliţiştii rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi a formaţiunilor de profil au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere precum şi a ilegalităţilor din domeniul transportului public de mărfuri şi persoane.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 279 de autovehicule şi au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la aproximativ 25 000 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 28 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 60 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

33 de pietoni au fost sancţionaţi pentru abaterile comise.

Totodată, poliţiştii au retras 9 permise de conducere şi reţinut 2 certificate de înmatriculare.

Pe numele a 6 conducători auto au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, faptă prev. şi ped. de art. 348 din Codul Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea fraudelor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu efective de poliţie rutieră, ordine publică şi specializate în arme, explozivi şi substanţe periculoase, au desfăşurat o acţiune pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică în municipiul Târgovişte.

Astfel, au fost oprite în trafic pentru control peste 200 de autovehicule şi verificate 12 societăţi comerciale.

Având în vedere neregulile identificate, poliţiştii au aplicat 157 de amenzi, a căror valoare se ridică la peste 41 000 de lei şi au confiscat legume, fructe şi produse alimentare/nealimentare în cuantum total de 3 000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni, din care 9 de evaziune fiscală.

La acţiune au participat şi reprezentanţi din cadrul I.T.M.Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial