2 mai 2024
Răsturnare de situație în cazul accidentului de pe Calea Domnească, din Târgoviște

Răsturnare de situație în cazul accidentului de pe Calea Domnească, din Târgoviște

Reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere*

La data de 19 iunie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de un bărbat de 26 de ani, din Târgoviște, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acesta este cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind bănuit că, la data de 28 mai a.c., ar fi condus un autoturism, pe strada Calea Domnească către strada Calea București, deși nu ar fi deținut permis de conducere, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi izbit de un copac, porțile a două imobile, un contor și un stâlp pentru susținerea energiei electrice.

În urma evenimentului nu au fost persoane rănite. Totodată, conducătorul autoturismului ar fi părăsit locul producerii evenimentului și s-ar fi sustras cercetărilor, iar pasagera din autoturism, o tânără de 21 de ani, la momentul producerii coliziunii, ar fi susținut că aceasta ar fi condus autoturismul, astfel, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial