27 aprilie 2024
Dărmăneşti – Schimb de experienţă între biblioteci!

Dărmăneşti – Schimb de experienţă între biblioteci!

Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgovişte, în parteneriat cu Biblioteca Comunală Raciu şi Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte organizează în data de 2 august 2012 o sesiune de diseminare pentru activităţile realizate până acum în cadrul proiectului Fantasy Land-Ludoteca din parc, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune.

Activitatea va avea loc la Biblioteca Comunală Dărmăneşti începând cu ora 12.00 şi presupune o prezentare a proiectului, obiectivelor sale şi rezultatelor aşteptate, precum şi a activităţilor ce au fost realizate ori care urmează să mai aibă loc. Scopul acţiunii este de a oferi un exemplu de bună practică şi a facilita un schimb de experienţă între bibliotecile publice, respectând principiile peer education şi învăţăm unii de la alţii.

Astfel, echipa de la Dărmăneşti va putea vedea ce înseamnă educaţia nonformală şi va fi încurajată să amenajeze un colţ nonformal în bibliotecă, pentru a-i da viaţă şi a atrage şi mai mulţi utilizatori. Sesiunile de diseminare vor continua şi vor fi realizate în cât mai multe biblioteci publice din judeţ, în speranţa că vor urma şi ele exemplul colegilor de la Raciu.

Pentru a înlesni comunicarea dintre instituţii şi pentru a exemplifica metode de educaţie alternativă care pot fi utilizate în lucrul cu oameni de vârste diferite, publicul prezent va avea ocazia de a urmări şi o piesă de teatru forum, pusă în scenă de trupa Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine. O astfel de formă de artă este adusă pentru prima dată în atenţia publicului dâmboviţean într-o bibliotecă publică şi va deschide noi orizonturi instituţiilor de cultură, dându-le totodată şansa de a dezvolta parteneriate de succes cu societatea civilă.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor echipa de proiect va avea alături Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte, ai cărui voluntari vor realiza o prezentare Power Point despre marele poet Mihai Eminescu şi Primăria Comunei Dărmăneşti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial