2 mai 2024

Pregătiri la Târgoviște: “Bătaie” pe Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 10-11 august a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa va întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon să se desfăşoare în linişte şi fără evenimente deosebite

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa va întreprinde o serie de măsuri pentru asigurarea a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului Târgovişte, în perioada manifestărilor religioase ocazionate de sărbătoarea Sfântului Ierarh

Nifon. Astfel, pe raza municipiului Târgovişte, vor acţiona în perioada 10-11 august a.c., peste 100 de poliţişti, fiind angrenate efective de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale.

Poliţiştii vor fi prezenţi în apropierea Mitropoliei Târgovişte, unde au loc manifestări religioase şi vor lua măsuri de prevenire şi combatere a faptelor de natură contravenţională şi infracţională (furturi, înşelăciuni etc.).

Poliţia dâmboviţeană precizează că sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon constituie un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios, dar atenţionează că, pentru alţi oameni, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari.

Aşadar, pentru a preveni eventualele furturi, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, să manifeste atenţie asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor, în asigurarea autovehiculelor parcate în zone autorizate şi prin grija pentru copii, care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.

Poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă activă în zona centrală a municipiului Târgovişte, unde se aşteaptă un aflux important de persoane şi autovehicule, acţionând în vederea fluidizării traficului rutier.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate.

Duminică, 11 august 2013, în intervalul orar 07:00-13:00, circulaţia pe străzile Mircea cel Bătrân şi Bulevardul Libertăţii va fi restricţionată, conducătorii auto fiind îndrumaţi să se deplaseze pe străzile lăturalnice sau pe trasee ocolitoare. Totodată, cetăţenii care parchează autovehiculele pe cele două străzi menţionate sunt rugaţi ca în ziua de 11 august, să le ridice , întrucât, începând cu ora 07:00, circulaţia va fi blocată în zona respectivă.

Pentru eventuale sesizări, cetăţenii pot apela numărul unic gratuit de urgenţă 112, ori se pot adresa direct poliţiştilor prezenţi în toate zonele cu aflux mare de persoane.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial