25 aprilie 2024

Coșmar pentru 23 de șoferi din Dâmbovița!

rutiIn urma acțiunii europene TISPOL ,,ALCOOL ŞI DROGURI”, 23 de conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice

În conformitate cu calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), în perioada 06-12 iunie a.c., polițiștii desfășoară acțiuni pentru depistarea și sancționarea persoanelor care șofează sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Astfel, în primele șase zile, 23 de șoferi au fost surprinși în timp ce conduceau vehicule, deși consumaseră alcool.

Împotriva conducătorilor auto, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale în cazul în care alcoolemia era sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În situația în care prezentau o alcoolemie peste această limită,  pe numele lor au fost întocmite dosare penale .

Totodată, față de aceștia a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere.

V ă reamintim că șofatul sub influenţa alcoolului sau a drogurilor reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor de circulație, alături de viteza excesivă sau neadaptată și abaterile comise de bicicliști.

Exemplu:

În cursul nopții de 11/12 iunie a.c., polițiștii din Moreni au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din Valea Lungă.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezantat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial