28 aprilie 2024

Ziua informării preventive

MARŢI 13 august 2013 – ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Astfel, marţi – 13 august 2013, începând cu ora 10.00, îi invităm pe cetăţenii dâmboviţeni la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului, care îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. De asemenea, cetăţenii pot vizita şi subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti, precum şi Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Potlogi ), unde va fi prezentată tehnica de intervenţie din dotare şi modul de utilizare a acesteia.

Tot cu ocazia Zilei Informării Preventive, în centre comerciale din mun.Târgovişte (supermarket-uri) şi la sediul inspectoratului, vor fi organizate puncte de informare preventivă, unde cadre ale Inspecţiei de Prevenire vor desfăşura activităţi de informare preventivă a cetăţenilor, privind riscurile generatoare ale unor situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, iar vizitatorii vor primi diverse materiale informative (flyere şi stickere).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa vă invită să participaţi la Concursul „Prevenire – Siguranţă – Viaţă” organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 01 – 13 august 2013, accesând profilul de facebook.com/informarepreventiva .

I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial