COMUNICAT DE PRESĂ
Referitor la unele afirmaţii lansate astăzi, 05 martie 2012, de către senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, în cadrul conferinţei de presă a partidului, ne facem datoria de a oferi dâmboviţenilor informaţii corecte, menite să restabilească adevărul vizavi de subiectul unor dispoziţii emise de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, prin care unii angajaţi ai autorităţii, ar beneficia de „favoruri financiare”:
1. Într-adevăr, prin dispoziţiile cu nr. 722/21.12.2011 şi nr. 447/15.06.2011, au fost acordate indemnizaţii membrilor unor comisii de licitaţie, în urma acţiunii de casare a unor bunuri degradate constatate la inventarierea patrimoniului în anul 2010, respectiv pentru vânzarea a 405 mc masă lemnoasă pe picior, indemnizaţii în valoare de 600 de lei/membru (câte 300 lei/membru/comisie).
2. Ceea ce nu a dorit domnul senator Adrian Ţuţuianu să menţioneze în intervenţia sa a fost faptul că remunerarea membrilor cu suma menţionată s-a făcut din taxa de participare la licitaţie încasată de la agenţii economici şi nu din bani publici. Totodată, menţionăm că această sumă a fost încasată de membrii comisiilor, o singură dată.
3. În aceste condiţii, calificăm drept eronate şi rău intenţionate afirmaţiile parlamentarului PSD care, prin ieşirile sale publice, aduce grave prejudicii de imagine, atât preşedintelui CJD, cât şi autorităţii judeţene.
Mai mult decât atât, senatorul Ţuţuianu a lansat public, în aceeaşi intervenţie, unul din subiectele pentru o conferinţă ulterioară, referitor la salariile unor funcţionari din CJD care, în opinia sa, ar fi mai mari decât cele ale unui parlamentar.
Subliniem, pe această cale, faptul că salariile tuturor angajaţilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa sunt publicate pe site-ul www.cjd.ro, la rubrica „Buletine informative” şi orice cetăţean poate constata adevărul. Pentru a avea termen de comparaţie, venitul unui senator în Parlamentul României (în acest caz Secretar al Senatului) este de aproximativ 16.700 de lei (adică 167 de milioane de lei vechi), din care circa 7.600 lei – indemnizaţia şi 9.050 lei – suma forfetară), iar cel mai mare salariu din CJD este de 3.999 lei (adică aproape 40 de milioane de lei vechi). De aici, putem concluziona că senatorul Ţuţuianu utilizează, şi în acest caz, cu nonşalanţă, „factorul generos de multiplicare” ce denaturează realitatea.
Ca o ultimă precizare, legat de salariile angajaţilor din CJD: dacă acestea ajungeau în iunie 2008 la sume astronomice – de 19.666 lei (în cazul lui Gheorghe Ana), 11.743 lei (în cazul lui Mihai Trifan) sau la peste 7.700 de lei în cazul unui director, în prezent, păstrând termenii de comparaţie, acestea sunt de 4-5 ori mai mici.
Ca să rotunjim imaginea schimbării radicale ce s-a produs în CJD din punct de vedere al salariilor, subliniem faptul că, după 1 iunie 2008, în mandatul actualului preşedinte al autorităţii, cheltuielile la acest capitol au scăzut cu aproximativ 50%, numărul salariaţilor fiind redus de la 2827 (în 2008) la 1497 (în 2012) – în aparatul propriu şi instituţiile subordonate.
Biroul de presă al CJ Dâmboviţa