4 mai 2024
“Adrian Ţuţuianu  transformă  instituțiile  deconcentrate  în feudă PSD!”

“Adrian Ţuţuianu transformă instituțiile deconcentrate în feudă PSD!”

ARD Dâmbovița urmărește cu maximă preocupare abuzurile cărora le cad victime, în mod repetat, instituțiile statului, aflate sub un intens și continuu asalt dus de reprezentanții USL. Schimbările abuzive din ultima vreme, promovarea de directori și șefi de instituții pe criterii exclusiv politice, a (re)devenit practică curentă, iar rezultatele nu pot fi altele decât nefaste pentru întrega țară.

Zilele trecute semnalam reinstaurarea unui comportament stalinist (aplicat pe vremuri de ciracii lui Adrian Năstase), exemplificat în Dâmbovița prin chemarea la ordine a șefilor deconcentratelor, cărora li s-a cerut să întocmească liste cu subordonații din instituții, pe care mai apoi trebuia să-i ducă încolonați la vot, pentru a susține candidații USL.

Apelul nostru a rămas fără ecou. Și pentru că năravul din fire n-are lecuire, liderii USL au ținut să demonstreze câte parale fac Legea și Constituția în ochii lor. Probabil nemulțumit de felul în care șefii instituțiilor deconcentrate au înțeles să răspundă comandamentelor de partid, trasate de PSD, Adrian Țuțuianu, în calitate de președinte PSD Dâmbovița, a anunțat că v-a lua la puricat instituțiile în cauză.

Liderul PSD nu s-a sfiit să declare că este ”decident politic pe anumite zone” și că, în această calitate, și-a ”asumat numirea unor persoane în funcții de conducere la serviciile publice deconcentrate”. Afirmația, de fapt un autodenunț, este de o gravitate extremă. Și pentru că gura păcătosului adevăr grăiește, Adrian Țuțuianu a mai spus, senin, că va face o ”analiză” la deconcentrate (în ce calitate, de șef de partid?!) ”pentru că sigur pot să aducă și un profit electoral”!

Acțiunile profund ILEGALE și ANTICONSTITUȚIONALE ale liderului PSD semnalate aici nu sunt singulare. Prin abuz, pe criterii politice, au fost schimbați directorii instituțiilor de învățământ din județ și conducerea Spitalului Județean de Urgență. Ba, mai mult, Adrian Țuțuianu a schimbat toți șefii de secții din SJU, medici valoroși, cu bună pregătire profesională, pentru a face loc unora cu ”merite” pe linie de partdid.

ARD Dâmbovița îi solicită președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, să stopeze campaniile violente, brutale de intimidare și subordonare politică a instituțiilor statului. Totodată, solicităm organelor abilitate să ia măsuri ferme pentru a asigura un climat propice desfășurării unor alegeri corecte și libere.

Biroul de presă al ARD Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial