19 mai 2024

Pucioasa – Are 17 ani şi MULTE probleme cu legea!

politie-scandal-barInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa l-au depistat pe numitul G.A., de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că numerele de înmatriculare ale  autoturismului erau expirate.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

De asemenea, poliţiştii găeşteni au oprit, pentru control, un autovehicul condus de numitul B.E., de 21 de ani, din Mătăsaru.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât şi conducerea la spital pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Faţă de acesta, se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Alţi doi bărbaţi, de 29 şi 35 de ani, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat”, după ce au fost depistaţi de poliţişti conducând autoturisme pe drumurile publice, deşi nu aveau acest drept.

Totodată, un bărbat de 34 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe raza municipiului Târgovişte, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului erau false.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial