6 mai 2024

Pucioasa – Amendaţi de RAR şi de poliţie pentru starea maşinilor!

rardStarea tehnică a autovehiculelor, verificată de poliţiştii din Pucioasa

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa, în colaborare cu reprezentanţi din cadrul R.A.R. Dâmboviţa, au acţionat pentru reducerea riscului rutier, precum şi pentru depistarea autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.

Astfel, au fost oprite în trafic, pentru control, peste 40 de autovehicule, fiind aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 6 000 de lei.

12 conducători auto au fost amendaţi pentru conducerea pe drumurile publice a unor autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice, fiindu-le retrase şi certificatele de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat, de 36 de ani, din Moţăieni, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos, fără a deţine documente justificative de provenienţă ori transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

racarip1Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţişti

Poliţiştii răcăreni au oprit pentru control, pe DN 71, în localitatea Bâldana, un autoturism condus de un tânăr, de 27 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele tânărului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet.

Totodată, un bărbat de 40 de ani, din Conţesti, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce a fost depistat de poliţiştii din Titu conducând un moped, deşi nu avea acest drept.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial