19 mai 2024
Elevii din Dragomireşti,  „Dincolo de aparenţe”

Elevii din Dragomireşti, „Dincolo de aparenţe”

dragomiCOMUNICAT DE PRESĂ

Elevii din Dragomireşti, beneficiari ai Proiectului „Dincolo de aparenţe”

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu efective de la Secţia nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti, au organizat o întâlnire interactivă cu elevii unităţilor şcolare din localitate.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

O persoană condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de mare risc le-a împărtăşit elevilor experienţa sa de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

Scopul acţiunii a constat în informarea elevilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la comiterea infracţiunilor cu violenţă, prin valorificarea potenţialului educativ şi a experienţelor de viată a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise şi a violenţei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial