30 aprilie 2024

PSD Dâmbovița, candidaturi pentru Parlament prin vot secret!

psd„În privinţa desemnării candidaţilor pentru Parlament, miercuri, 6 iulie a.c, am convocat şedinţa Biroului Permanent Judeţean. Şedinţa are pe ordinea de zi o informare privind lucrările CExN al PSD, o informare privind constituirea consiliilor locale, alegerea viceprimarilor şi alianţele pentru majorităţi, acolo unde este nevoie.

Până astăzi, avem 41 de viceprimari şi estimăm undeva la 66-69 de viceprimari, sunt câteva localităţi în care discutăm şi negociem. De asemenea vom avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului cotizaţiei pentru organizaţiile PSD pentru alegerile parlamentare şi asigurarea surselor de finanţare necesare.

Vom avea şi o informare privind situaţia financiară a partidului. De asemenea vom stabili câteva măsuri organizatorice privind desemnarea candidaţilor organizaţiilor judeţene pentru alegerile parlamentare.

Calendarul acţiunilor pentru alegerile parlamentare este următorul: până pe data de 10 iulie vom informa toate organizaţiile locale cu privire la desemnarea de candidaţi pentru parlamentare, între 10 iulie şi 25 iulie va avea loc depunerea declaraţiilor de candidatură, deci cei care vor să candideze trebuie să-şi depună o intenţie, în perioada 25 iulie-5 august vom analiza candidaturile depuse, iar validarea candidaturilor într-o Conferinţă Judeţeană cu participarea tuturor aleşilor partidului, prin vot secret va avea loc până pe data de 15 august 2016.

Candidaturile vor face obiectul şi unei discuţii şi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD care va avea loc în prima parte a lunii august, data nu este încă stabilită.

De asemenea vom aproba programul de precampanie electorală, în principiu în luna iulie parcurgem aceste etape legate de desemnarea de candidaţi, constituirea consiliilor locale şi alegerea viceprimarilor, vom face o analiză în luna iulie şi august a rezultatelor obţinute la alegeri cu precădere în organizaţiile în care nu am reuşit să câştigăm primăriile şi am avut rezultate slabe, vom lua şi măsuri de înlocuire a unor conduceri de organizaţii locale, vom declanşa un proces de alegeri interne în partid la acele organizaţii unde avem conduceri interimare, vom reorganiza structurile PSD-ului şi vom revedea componenţa aleşilor Ligii Aleşilor Locali pentru că avem primari noi care trebuiesc introduşi în această structură, vom participa la activităţile din teritoriu şi vom organiza la sfârşitul lunii august un program de instruire cu activul partidului.

Eu am anunţat în urmă cu două săptămâni pe colegii mei din Biroul Permanent Judeţean să se pronunţe dacă vor să candideze, nu am avut încă o solicitare oficială. Sunt şi oameni din teritoriu care vor să candideze … Mi-e greu să mă pronunţ eu astăzi cine va candida, aştept să se depună toate declaraţiile de intenţie”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial