2 mai 2024

Protest neobişnuit la Penitenciarul Găeşti. Un deţinut s-a urcat pe acoperiş şi a stat ore în şir

peng3Un deținut de la penitenciarul din Găești, județul Dâmboviţa, s-a urcat, miercuri, pe acoperişul închisorii şi a refuzat să mai coboare.

Bărbatul a stat multe ore pe acoperiș, nemulţumit că a primit sancţiuni din partea conducerii, dar şi pentru că i s-a amânat decizia de liberare condiţionată.

pengPotrivit corespondentului ProTV Marius Buga, deţinutul, de 30 de ani, are de ispăşit o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru fapte cu violenţă. Se afla în penitenciarul în regim deschis de la Găeşti, iar de curând a primit vestea că i-a fost amânată cererea de liberare condiţionată. peng4Asta, dar şi supărările cu personalul penitenciarului l-au făcut să recurgă la un gest extrem.

peng1Surse din cadrul anchetei au declarat că deţinutul ieşise la plimbarea de dimineaţă. La un moment dat a profitat de câteva momente de neatenţie din partea personalului de pază, s-a urcat pe scara de incendiu şi aşa a ajuns pe acoperişul clădirii.

Cristina Enache, purtător de cuvânt ANP. Un deţinut clasificat în regim deschis, pe fondul unor nemulţumiri de sancţionare a sa, pentru săvârșirea a doua abateri disciplinare, dintre care una foarte gravă, precum şi din cauza respingerii cererii sale de liberare condiţionată, a ales că formă de manifestare a nemulţumirii escaladarea unei clădiri din perimetrul locului de deţinere.

Din cauza protestului la înălţime, spun anchetatorii, nu numai că nu va fi eliberat mai devreme, dar are toate şansele să îşi ducă pedeapsă primită până la capăt.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial