4 mai 2024
El e probabil CEL MAI BOGAT PRIMAR din România! “Regele” de la Tărtăşeşti!

El e probabil CEL MAI BOGAT PRIMAR din România! “Regele” de la Tărtăşeşti!

regetartasestiTrebuie sa ai un suflet de caine ca sa nu te bucuri cand vezi ca unii au averi cat Bucegii, ca se “spala pe cap”, nu cu sampon de urzica, ci cu milioane de euro, iar noi, cei de la CANCAN, nu suntem deloc rai la suflet si ne bucuram!

Asa ne-am bucurat si cand am auzit ca exista un primar, probabil cel mai bogat primar de comuna din Romania, care a muncit cinstit (caci altfel nu ne explicam cum ar fi putut reusi sa agoniseasca atata) si care are acum viata ca de rege! E “Regele de la Tartasesti de Dambovita”.

E un exemplu de reusita, pe care l-am urmat multi dintre noi, dar, mai mult ca sigur, ca noi am gresit pe undeva. El n-a gresit! Ion Rusu nu apare la televizor, nu apare in “Forbes”, n-are amanta din showbiz, e foarte discret. E atat de discret incat nici declaratia lui de avere nu apare pe nicaieri; nici pe site-ul Primariei din Tartasesti, acolo unde apare decat ca e… primar.

Daca intrebi 100 de romani, straini de Tartasesti, cine e Ion Rusu, vreo 20% dintre ei iti spun ca e fotbalist pe la Chiajna; alti 20-30 ca e cumnatul lui Leo de la Strehaia; vreo 15 la suta se jura ca e “omul serviciilor secrete”; in fine nimeni nu-l cunoaste exact.

rege1Nici noi nu-l cunoasteam pe “Regele de la Tartasesti”, pana cand un cititor nu ne-a facut “prezentarile” cu el pe celebra adresa de e-mail: pont@cancan.ro. Si atunci am fost tare bucurosi sa intalnim si noi, in sfarsit, un “rege”. Nu vezi in fiecare zi, la tot pasul, un “rege” ca el!

Ion Rusu n-a fost insa dintotdeauna un “Rege”. Ca toti regii, mai intai a fost “print”. Rangul si l-a mostenit. Tatal lui, Marin Rusu, zis “Marin Mandataru’” (batranii de prin Tartasesti nu-si mai amintesc sau nu mai vor sa-si aminteasca de unde ii provenea porecla) era inainte de ’89, pe vremea comunistilor, un mic monarh local, in comuna aflata la 20 de kilometri de Bucuresti, dupa ce intri pe Soseaua Chitilei.

rege2Nu prea aveau comunistii monarhia la suflet, asa cum se stie, dar cica pe “tovarasul Marin” il placeau. “Marin Mandataru”” era un soi de “rege” peste autogara de la Ciocanesti (imediat la dreapta, dupa ce depasesti panoul pe care e inscriptionat Tartasesti). Avea coroana lui, pardon!, coloana lui de autobuze.

Cand se angajase in tinerete, fusese sofer, dar nu orice fel de sofer. Era un sofer descurcaret. Mai invartea o roata, mai invartea una, alta, si asa ajunsese sa aiba in custodie alaiul de autobuze inter-comunale. Era printre cei mai instariti din comuna, la umar cu preotul si invatatorul din sat. Cine avea la poarta pe atunci Range Rover bej cu capota maro? Ati ghicit!

sursa – cancan.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial