28 aprilie 2024
Protest la Spitalul județean – ”Suntem nemulțumiți de salariile foarte, foarte mici! Nu mai credem în politicieni, ne-au mințit enorm!”

Protest la Spitalul județean – ”Suntem nemulțumiți de salariile foarte, foarte mici! Nu mai credem în politicieni, ne-au mințit enorm!”

A fost protest, la prânz, în fața Spitalului Județean de urgență din Târgoviște.

Zeci de asistente medicale, infirmiere, brancardieri, dar și personal TESA și-au strigat nemulțumirile față de salariile pe care le primesc.

Oamenii spun că dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, de la 1 iulie intră în grevă generală.

Pe parcursul protestului, cei aflați în secții nu au fost afectați de acțiunea celor care pichetau, anunță sindicaliștii.

”Suntem nemulțumiți de salariile foarte, foarte mici. Se spune că avem salarii de nababi, dar nimeni nu știe că un infirmier, care lucrează zi – noapte, sărbători legale, Paște, Crăciun, Revelion, are un salariu sub salariul minim pe economie, din 2023. Este singura categorie care nu a beneficiat de nicio mărire, au salariu raportat la 2018. Salariul lor nu depășește 2500-2600 de lei.

Asistenții medicali cu vechime au salariu de 2800 de lei. Asistenți medicali din secții nu depășesc 3500, maxim 4000 de lei, dar cu ore suplimentare.

Ne-au promis că vor debloca 14 mii de posturi. Nu mai credem în politicieni, ne-au mințit enorm.

Suntem aici și pentru inechitățile salariale. Din incompetența guvernanților.

Un brancardier cu vechime are salariul mult mai mic decât cei veniți după 2018. O aberație.

Suntem nemulțumiți de indemnizația de hrană. Primim 9 lei pe zi, nu 30 de lei, cum ar fi normal.

Cerem niște măriri decente, noi nu mâncăm în 2018, ci în 2023. Aceste servicii medicale să crească, calitatea vieții să crească.

Fără discrepanțe salariale. Vom continua cu greva generală, din 1 iulie 2023, a precizat Cernavodeanu Mănguță Cristina, președintele Sindicatului “Solidaritatea Sanitară” Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial