27 aprilie 2024
Proiecte importante la Poliția Dâmbovița!

Proiecte importante la Poliția Dâmbovița!

proiecte-ipjCOMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

La Centrul de Prevenire și Analiză a Criminalității Dâmbovița a avut loc o conferință de presă ocazionată de evaluarea activităților desfășurate în cadrul proiectelor “Atenție! E viața ta!”, “Împreună putem schimba lumea” și “Dincolo de aparențe ”.

Cele trei proiecte s-au derulat pe parcursul anului școlar 2016-2017 și au avut ca principal obiectiv prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Activitățile circumscrise proiectelor, precum Cafeneaua Prevenirii, având ca teme „Nu te las păcălit(ă)!”, „FII OM!” și „PRIETENIA!”, mese rotunde, concursuri tematice, s-au desfășurat în incinta a 49 de grădinițe, școli și licee, atât din mediul urban cât și din cel rural.

Beneficiari ai celor 183 de sesiuni interactive organizate de polițiști au fost aproape 5.000 de elevi și studenți, 340 de cadre didactice și 140 de părinți.

Polițiștii specializați în prevenirea criminalității, inițiatorii celor trei programe, au beneficiat de sprijinul și colaborarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Organizației SALVAȚI COPIII, Universității VALAHIA, Penitenciarelor Mărgineni, Găești și Târgșor, Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, Grădiniţei cu program prelungit nr.15, Grădiniţei „Sfântul Francisc”, precum și ale unor specialiști din domeniul juridic și psihologic.

Totodată, un rol important l-au avut și reprezentanții mass-media, care au promovat mesajele proiectelor derulate.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial