24 aprilie 2024
PROFIT DIN ZBOR! Afacerea cu porumbei sau prepeliţe vă poate aduce bani frumoşi!

PROFIT DIN ZBOR! Afacerea cu porumbei sau prepeliţe vă poate aduce bani frumoşi!

V-ati gandit cum ar fi sa scoateti profit pur si simplu din zbor? Nu e imposibil. Afacerea cu porumbei ori prepelite v-ar putea aduce bani frumosi, cum nu v-ati astepta. E drept, trebuie sa investiti ceva la inceput, dar sa aveti si rabdare.

Scump, dar bun!

Iar daca nu va surade idea de afacere, atunci ganditi-va la cat de delicioasa este carnea inaripatelor, spun crescatorii veniti la cea de-a XVIII-a editie a Expozitiei nationale de porumbei, ce s-a desafasurat la finele acestei saptamani, la Targoviste. E mai ceva ca puiul ori curcanul, desi tot ei recunosc – nu e pentru buzunarul oricui, cata vreme un porumbel monden ajunge la 250 de lei…

Porumbeii mondeni, la mare cautare!

Domnul Nicolae are 65 de ani. De cand se stie creste porumbei. A venit la expozitie cu porumbei uriasi, exemplare unice in zona, spune crescatorul care spera sa faca profit frumusel de pe urma lor, mai ales ca sunt adevarate delicatese in bucatarie. “Merge si ciulama, merge si tocanita cu ceapa, pilaf, prajiti”, e convins vanzatorul.

Paisunea nu e la tava!

“Pasiunea mai intai de toate isi spune cuvantul, nu as manca porumbei. Nu v-ati indura? Nu, pasiunea isi spune cuvantul”, a opinat Eduard Serban, vizitator la expozitie.

Prepelitele ii baga 1500 de euro in buzunar! Lunar!

Mihai, un tanar de 22 de ani, creste 1400 de prepelite. Spune ca afacerea lui ii aduce cam 6000 de lei lunar. El este angajat, el este patron, iar la asa venit spune ca n-are de gand sa se angajeze undeva, ba poate intr-o buna zi sa angajeze el cateva ajutoare. “Sunt foarte bune, in primul rand nu contin colesterol, sunt foarte bune vindeca boli de ficat, astm bronsic… Prepelitele le dau cu 35 lei kg, ouale cu 8 lei caserola… Nu ma trezeste nimeni la ora 7, ma mai ajuta parintii cu ele”, spune Mihai.

De la 10 lei bucata, la… 5000 de euro!

Oferta la expozitie este cat se poate de variata. Sunt porumbei care costa si 5000 de euro, dar si cei la pret de criza, la numai 10 lei. Depinde fiecare pentru ce-i doreste – concursuri, friptura sau pur si simplu de frumusete. “Sunt peste 3500 de participanti, vizitatori si peste 600 de porumbei expusi. Cele mai bune exepemplare din 2011, cu performante, plus cinci ani in urma”, ne-a declarat Nicolae Dumitrache, preşedintele Uniunii Profesioniste Columbofile.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial