28 aprilie 2024
Produse de firmă DUBIOASE, în târgurile din judeţ!

Produse de firmă DUBIOASE, în târgurile din judeţ!

În urma controalelor efectuate, lucrătorii Serviciului de Ordine Publică şi Investigarea Fraudelor au constat mai multe nereguli la târgurile anuale din localităţile Titu şi Corneşti şi în oboarele şi pieţele existente în judeţ

În acest week-end, lucrătorii Serviciului de Ordine Publică şi ai Formaţiunilor de profil din judeţ au organizat şi executat un număr de 68 de controale în pieţele, târgurile şi oboarele existente pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii comercializării şi transportului ilicit de produse din tutun. Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 750 de pachete de ţigarete , în valoare totală de 9500 lei, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate un număr de 79 de sancţiuni contravenţionale.

• În ziua de 15 septembrie 2012, lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor au organizat şi executat o acţiune pe raza localităţilor Titu şi Corneşti, pe linia respectării legislaţiei în domeniul protecţiei mărcilor şi indicaţiilor geografice şi a prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Cu această ocazie, în târgurile anuale organizate, poliţiştii au verificat 2 societăţi comerciale, fiind depistate mai multe produse (obiecte de vestimentaţie), purtând emblema şi inscripţia mărcilor „ ADIDAS”, „LACOSTE”, „NIKE”, precum şi 24 de huse de telefon mobil putând marca „ NOKIA”, pentru care administratorii celor două societăţi nu deţineau documente legale de provenienţă. Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial