24 aprilie 2024

GHEAŢĂ ŞI ZĂPADĂ! Poliţia Dâmboviţa a amendat administratorii drumurilor pentru că nu şi-au făcut treaba!

polei-gheataNeechiparea corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă, sancționată de polițiștii rutieri

Polițiștii de la rutieri au fost prezenți în stradă și au acționat pentru depistarea și sancționarea ilegalităților care afectează siguranța traficului rutier.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 au fost aplicate administratorilor de drumuri pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile și 5 conducătorilor auto pentru neechiparea corespunzătoare a vehiculelor cu anvelope de iarnă.

Aşadar, echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Această contravenţie se sancţionează cu 9 până la 20 puncte-amendă, sancţiunea fiind însoţită de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

De asemenea, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă, aveți obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h, în afara localităţilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial