29 martie 2024
Primarul Târgoviştei, adus la DISPERARE de consilierii USL şi PP-DD! Nu-i mai ies cărţile!

Primarul Târgoviştei, adus la DISPERARE de consilierii USL şi PP-DD! Nu-i mai ies cărţile!

❚ Conştient că alianţa formată din USL şi PP-DD se va opune unei rectificări bugetare de 33,7 miliarde lei vechi, practic garanţia financiară pentru ca echipa de baschet să evolueze în Euroligă, Gabriel Boriga a trecut ieri prin momente dureroase, care l-au împins la gesturi incredibile ❚ Primarul municipiului Târgovişte a apelat la mai multe discursuri pline de rugăminţi, fiind susţinut de colegi din PDL, precum Gabriel Cioacă, Ciprian Prisăcaru, Pavel Babeu sau Ion Liţă, care i-au moleşit într-un final pe consilierii adverşi ❚ S-a regrupat rapid Cristian Stan, liderul grupului de consilieri USL, care a venit cu o propunere de echilibru, deloc pe placul lui Boriga, însă de preferat unui vot negativ, adică prezentarea unui raport detaliat privind destinaţia miliardelor solicitate de CSM Târgovişte ❚ Primarul Boriga a înghiţit în sec (noii viceprimari sunt de la USL şi PP-DD) şi a rămas să îşi pregătească atacul final pentru ziua de joi, când a fost stabilită o şedinţă extraordinară doar pentru acest subiect ❚ Impresia a fost că majoritatea formată din USL şi PP-DD ar fi votat împotriva acestui proiect de hotărâre nu neapărat politic, ci datorită sumei foarte mari solicitată de conducerea CSM Târgovişte

Săptămâna a început cu mari emoţii pentru primarul Gabriel Boriga, aproape de a claca la nivelul echipei de baschet, care riscă să rateze participarea în Euroligă. Timp de o oră şi jumătate au existat ieri discuţii aprinse pe marginea Proiectului de hotărâre privind rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local Municipal Târgovişte pe anul 2012.

Mai concret, Clubul Sportiv Municipal, condus de „celebrul” Ciprian Iugulescu, a solicitat suma de 33,7 miliarde lei vechi pentru cheltuieli de participare a echipei de baschet feminin în Euroligă, dintre care 7,8 miliarde lei să fie investiţi în reabilitarea gazonului de pe „Eugen Popescu”. Boriga a pregătit atent această şedinţă, în care avea nevoie disperată de votul majoritar al consilierilor, pentru ca aproape un milion de dolari să ajungă pe mâna lui C. Iugulescu, iar apoi la echipa de baschet.

Cum PDL are doar opt consilieri în CLM, faţă de cei 10 ai USL, PP-DD venind şi el cu trei, însă potrivnici, primarul Boriga a trecut ieri prin momente dureroase, care l-au împins la gesturi incredibile.

Consiliul Local al jurnaliștilor, un fâs!

Gabriel Boriga a încercat o sensibilizare a opiniei publice, organizând un consiliul local al jurnaliştilor acreditaţi la primăriei, evident apropiaţi PDL, oamenii săi făcând eforturi să adune cât mai mulţi. Chiar dacă aşteptările se legau de o prezenţă în jurul a 30 de ziarişti, au venit doar 11, mulţi dintre ei refuzând invitaţia, de exemplu colegii de la Partener TV şi ziarul Dâmboviţa.

Evident că rectificarea bugetară privind finanţarea din bani publici a echipei de baschet pentru participarea în Euroligă a trecut cu brio printre jurnalişti, traducându-se în 10 voturi pentru şi o abţinere. Nu la fel au stat lucrurile în dreptul adevăraţilor consilieri, iar impresia a fost că reprezentanţii USL şi PP-DD ar fi votat împotrivă.

Boriga a simţit asta şi a apelat la mai multe discursuri pline de rugăminţi, fiind susţinut de colegi din PDL, precum Gabriel Cioacă, Ciprian Prisăcaru, Pavel Babeu sau Ion Liţă. Aceşti bani reprezintă garanţia de participare în Euroligă a echipei de baschet şi ar proveni din încasările depăşite (16,8 miliarde), redistribuirea fondurilor prevăzute, dar neangajate pentru investiţiile CSM (7,8 miliarde) şi redistribuirea fondurilor prevăzute şi neangajate, pentru reţelele de canalizare (9,08 miliarde).

La ședință nu a fost prezent nimeni de la CSM Târgoviște

„Noi nu putem vota în favoarea unei asemenea rectificări bugetare, ţinând cont de priorităţile existente la nivelul municipiului”, au transmis încă din start consilierii PP-DD, moment în care primarul Gabriel Boriga a avut prima intervenţie pe marginea subiectului.

„Vă cer să ajungem la un consens pentru România, iar sportul cunoaşteţi că este cel mai bun ambasador. Târgoviştea are ocazia de a realiza nişte performanţe uriaşe în baschet.Toată lumea şi-a dorit să ajungem în Euroligă şi avem poate o şansă unică de a evolua în cea mai selectă companie de cluburi europene. Este un moment istoric, avem mândria noastră şi fac un apel din tot sufletul către dumneavoastră să înţelegeţi ocazia imensă de a participa la un asemenea nivel”.

Chiar dacă mai avea puţin şi o dădea în lacrimi, Boriga nu i-a impresionat foarte tare pe consilierii din afara partidului său, care au venit cu alte propuneri.

„Politica de marketing a clubului trebuie să atragă mai întâi sponsori, apoi să vină să ne ceară atâtea miliarde din banii publici”, l-am citat pe consilierul USL, Eugen Pătraşcu, completat de colegul de alianţă, Cătălin Săndulescu.

„Am văzut că din bugetul alocat pe 24 mai 2012 Clubului Sportiv Municipal Târgovişte au fost cheltuiţi doar 59% din bani, adică 1.995.000 lei din 3.328.00. Pentru ce ne mai cereţi acum alţi bani? Am înţeles că ar trebui să luăm de la bugetul de construcţii şi să ducem la sport”.

Trebuie spus că CSM Târgovişte nici măcar nu a fost reprezentat la şedinţă de vreun angajat, preşedintele Ciprian Iugulescu sau team-managerul Marius Dobă fiind ocupaţi cu lucruri mult mai importante, pentru a se deranja cu asemenea „mizilicuri”.

Rugămințile șocante ale primarului Boriga

Simţind că îi fuge pământul de sub picioare, primarul Boriga a afişat o atitudine disperată, cerşind practic votul consilierilor USL şi PP-DD, care până atunci i-au retezat orice proiect de pe ordinea de zi.

„Apelez la conştiinţa dumneavoastră şi vă rog din tot sufletul să înţelegeţi că este nevoie de această sumă aprobată de CLM, care reprezintă o garanţie de bonitate pentru a ajunge în Euroligă, altfel riscăm să fim excluşi. Dacă până la 1 august nu vom avea acest aviz de oportunitate şi de principiu din partea dumneavoastră, ne vom face de râs ca oraş, ca federaţie, ca minister şi ca ţară. Cu siguranţă vor veni şi sponsorizări şi vă asigur că nu sunt puţine, iar sezonul trecut au fost atrase 4 miliarde lei vechi din surse private, numai pentru a doua jumătate a campionatului intern. Toţi sportivii şi antrenorii vin pe zero lei contract, deci nu vor lua nici un salariu din bani publici. Să nu mai vorbesc de veniturile pe care vor fi atrase de la suporterii echipelor adverse, spun eu de cel puţin un milion de euro. O să vedeţi că va exista o transparenţă totală la nivelul cheltuirii banului public şi vă promit că voi rezolva şi problema cu Termica. Târgoviştea este asociată cu capitala baschetului feminin românesc şi mai fac un apel din tot sufletul să înţelegeţi momentul istoric pe care îl trăim”, a punctat primarul Boriga, pe care ne-am dori să îl vedem la fel de insistent şi chiar de umil şi în alte situaţii privind interesul târgoviştenilor.

Nu prea e bine pentru baschetul lui Boriga

Intervenţiile primarului Boriga, susţinute inteligent şi de câţiva colegi de partid, i-au moleşit serios pe consilierii adverşi, care au bătut în retragere, fiind la un pas să voteze favorabil la acest punct. S-a regrupat rapid Cristian Stan, liderul grupului de consilieri USL, care a venit cu o propunere de echilibru, deloc pe placul lui Boriga, însă mai bună decât un vot negativ.

„Noi nu suntem împotriva sportului şi conştientizăm importanţa participării echipei de baschet în Euroligă. Vrem să cunoaştem însă destinaţiile concrete ale acestor bani, pentru că nu există cheltuieli defalcate în acest sens. Aşteptăm un raport detaliat din partea CSM Târgovişte şi vedem ulterior ce trebuie făcut. Solicitarea bugetară este într-un cuantum foarte ridicat şi nu se poate justifica în acest moment o asemenea sumă pentru echipa de baschet”.

Primarul Boriga a înghiţit în sec (noii viceprimari sunt de la USL şi PP-DD) şi a rămas să îşi pregătească atacul final pentru ziua de joi, când a fost stabilită o şedinţă extraordinară doar pentru acest subiect. Impresia a fost că majoritatea formată din USL şi PP-DD ar fi votat împotriva acestui proiect de hotărâre şi nu neapărat politic, ci datorită sumei foarte mari solicitată de conducerea CSM Târgovişte.

Vom fi prezenţi şi la şedinţa extraordinară de joi, ultima şansă pentru primarul Boriga să obţină garanţia financiară şi sufletească pentru ca echipa de baschet să poată participa în Euroligă. Pentru ce nu apelează la sponsorii cu care se tot laudă?

Foto – Adevărul

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial