29 martie 2024

Primăria Târgoviște promite o parcare cu 800 de locuri, în centrul orașului

parcaritgv”A fost parcursa prima etapa in vederea obtinerii finantarii europene pentru constructia unei parcări multietajate in zona centrala a Municipiului Targoviste!
Astfel, Agentia de Dezvoltare Regionala “Sud Muntenia” ne informeaza ca in urma verificarii fisei de proiect cu titlul ,, Crearea de locuri de parcare prin construirea de parcari multietajate”, depuse in scopul obtinerii finantarii pentru elaborarea documentatiei tehnico- economice in conditiile OUG nr.88/ 2020, aceasta a fost declarata CONFORMA ADMINISTRATIV si ELIGIBILA, obtinand ,, DA” la toate criteriiie din ,, Grila verificare Conformitate Administrativa si Eligibilitate”!
Prin proiectul propus se doreste regenerarea urbana a spatiilor publice prin crearea unei parcări moderne in zona centrala a Municipiului Targoviste, de mari dimensiuni (cel putin 800 de locuri) în funcţie de varianta finală a studiilor de specialitate. Parcarea va fi situata in imediata vecinatate a centrului municipiului Targoviste (langa parcarea fostei “Cantup”), la o distanta de cel mult 5 minute de mers pe jos de cele mai importante institutii publice din orasul nostru.
Proiectul este complementar unei alte investitiii, prin care se realizeaza o artera de circulatie care va face legatura intre Bulevardul Independentei si Bulevardul I. C. Bratianu, asigurandu-se si iesire la strada Arsenalului.
Modalitatea juridica de obtinere a terenului necesar acestor proiecte consta in expropierea si trecerea in domeniul public al municipiului Targoviste a unei suprafete de teren de aproxamimativ 22.000 mp, aflata acum in proprietatea SC UPET SA, insa neutilizata de foarte multi ani. Procedura de expropriere este in derulare.
Totodata, vor fi realizate si investitii conexe de tipul spatiilor verzi, sistemului bike-sharing si nu numai”, a precizat edilul Cristian Stan.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial