6 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga:”Am reușit – Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost ELIMINATE!”

Deputatul Daniel Blaga:”Am reușit – Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost ELIMINATE!”

”Am reușit să anulăm un privilegiu injust: Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost ELIMINATE!

Mai bine de 13 luni de presiuni. De atât a fost nevoie pentru ca pensile speciale ale parlamentarilor, un privilegiu injust, să fie în sfârșit eliminate. Săptămână după săptămână am încercat, alături de colegii din USR, să „înduplecăm” PSDNL, creatorii acestei legi, să scoată din sertar un proiect de lege menit să repare o nedreptate. Săptămână de săptămână, v-am făcut vocile auzite în Parlament, așa cum ar trebui să se întâmple atunci când te pui în slujba oamenilor.

Azi, în sfârșit, acest lucru se întâmplă. Acest lucru arată că lupta de partea firescului ajunge să fie câștigată, chiar dacă cere timp. E important însă să nu ne îmbătăm cu apă rece, acum, chiar dacă acest proiect era așteptat de o întreagă Românie.

Motivele sunt simple: mai există încă aproape 210.000 de pensii speciale, de care PSDNL ține cu dinții. Fostul prim-ministru Ciucă va urma de exemplu să câștige în continuare 18.000 de lei doar dintr-o astfel de pensie. Foștii primari ar putea la rândul lor să încaseze un astfel de beneficiu nemeritat, bucurându-se de o lege dată de către același PSD.

O lege pe care am atacat-o de asemenea și care este prorogată acum, urmând a intra în vigoare la începutul anului viitor. Proiectul USR de abrogare al acestei legi e de altfel unul extrem de simplu: conține un singur articol și ar putea fi votat oricând.

Vocea voastră va fi astfel din nou extrem de importantă. O vom „duce” în continuare, zi de zi, în Parlament însă avem nevoie ca ea să fie cât mai puternică. Și mai răspicată. Doar așa, toate pensile speciale vor putea deveni doar o amintire urâtă a trecutului.

Lupta pentru eliminarea tuturor compensațiilor nemeritorii e încă la început. Am demonstrat că ne ținem de cuvânt însă drumul către normalitatea politică – cea în care „aleșii” servesc comunitatea, nu pe ei înșiși – e lung și anevoios. Avem astfel nevoie de voi. Acum. În anul care vine. Pe tot parcursul acestui drum.

România poate să se „scuture” de interesele personale ale partidelor care au ales să o captureze și să o căpușeze. Am arătat asta. Credeți asta!”, a transmis deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial