28 aprilie 2024
PRESIUNI politice în Consiliul Judeţean Dâmboviţa?! “Mi s-a cerut să fac anumite numiri în funcţii publice, să fac anumite angajări!”

PRESIUNI politice în Consiliul Judeţean Dâmboviţa?! “Mi s-a cerut să fac anumite numiri în funcţii publice, să fac anumite angajări!”

www.mariusbuga.ro_images_atutu2„Dacă se continuă în acest mod, cu pretenţii care tind la dobândirea unor lucruri cu încălcarea legii, nu am decât varianta de a sesiza instituţiile statului.

Mi s-a cerut să fac anumite numiri în funcţii publice, să fac anumite angajări, să constitui anumite structuri, să angajez anumiţi consilieri, deci lucruri foarte precise.

Era vorba de vreo 7-8 angajări. Este vorba de unul din consilieri care face parte din grupul de 18- 19.

Consider că omul n-a înţeles foarte bine ce face, îi mai dau o şansă.

Mi s-a spus: «Domnule, avem 32 de miliarde. Banii aceştia îi împărţim într-un fel jumătate-jumătate, pentru că asta a fost proporţia la începutul mandatului», lucru care este absolut neserios, pentru că vrem noi să-i sancţionăm pe primarii care au plecat din PDL.

La negocieri au fost dl Orban, dl Vladu şi dl Antoniu, ultimul e independent, dar a spus că e consilier al celor doi preşedinţi ACL pe probleme de împărţire a banilor.

Ştiu că vroia dl Antoniu – să devină vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Independenţi n-am văzut decât vreo doi, dl Ivan si dl Dumitru Adrian, care nu s-au raliat cu ceilalţi, restul se comportă ca nişte membri ai PDL sau PNL, nu sunt independenţi, încearcă să-şi valorifice nişte interese personale”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

„Am asistat la două şedinţe ale CJD în care am văzut un preşedinte care nu înţelege că instituţia care guvernează judeţul este Consiliul Judeţean. Trebuie să înţeleagă dl Ţuţuianu că există un consiliu judeţean cu 34 de consilieri care au dreptul să-şi exprime voinţa politică.

Resursele judeţului, alocate de la nivel guvernamental, trebuie să se acorde în conformitate cu legea şi nevoile judeţului. Plec cu un gust extrem de amar, nu am crezut că un preşedinte de CJ poate să convocace şedinţe în care să propună ordinea de zi, să retragă ordinea de zi.

Dl Ţuţuianu şi-a pierdut busola, se confruntă pentru prima oară cu o voinţă a unei majorităţi din CJD care nu mai acceptă dictatul preşedintelui CJD şi care are ca voinţă să schimbe în bine lucrurile din judeţul Dâmboviţa. Consilierii judeţeni ACL vor participa la şedinţele Consiliului Judeţean, îşi vor exprima punctul de vedere şi vor exprima toate amendamentele pe care le consideră necesare.

Dl Ţuţuianu nu mai are majoritate în CJ pentru a face ce vrea în judeţ, cu banii publici şi cu problemele oamenilor. S-a format un grup de independenţi în care reprezentantul desemnat de consilierii independenţi a fost Florin Antoniu. Mi se pare o afirmaţie calomnioasă şi lipsită de temei, să creadă că eu am nevoie de un consilier în materie de finanţe publice sau de administraţie publică.

N-am înţeles ameninţările cu plângeri penale, cu adunarea persoanelor cu dizabilităţi. Ameninţarea cu dizolvarea Consiliului Judeţean este slăbuţă.

Poate îşi dă demisia dl Ţuţuianu. Dizolvarea CJ se face atunci când sunt întrunite condiţiile legale”, a declarat deputatul Ludovic Orban, co-preşedintele filialei judeţene a Alianţei Creştin Liberale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial