7 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Dispar bursele din învăţământul dual, sunt bani doar pentru pensiile speciale?!”

Deputatul Daniel Blaga: “Dispar bursele din învăţământul dual, sunt bani doar pentru pensiile speciale?!”

“Bani doar pentru pensii speciale, nu și pentru elevi!

Rămași la fundul sacului însă cu zero dorințe de a renunța la propriile privilegii, guvernanți au mai găsit o categorie socială pe care să o pună la pământ. Au dat deja de toți pereții cu mediul antreprenorial, au împovărat populația cu taxe și impozite mărite, a venit vremea ca și elevii din învățământul dual să sufere. Concret, bursele acordate lor, de către companii, prin intermediul deducerilor de cheltuieli, dispar.

Firește, există fix zero impact bugetar aici, însă, dacă e rost de păgubit o categorie social, PSDNL a decis că merită „efortul”. Această veste cât un pumn în plex pentru acești copii vine de altfel la doar câteva zile după publicarea rezultatelor dezastruoase ale testării PISA; concret, un nou mod al Guvernului de a ne arăta cât de puțin îi pasă de viitorul acestei țări. Și nu mă refer doar la educație aici, mă gândesc și la deficitul major de forță de muncă din România și la criza din domeniul resurselor umane care se adâncește de la lună la lună.

În tot acest timp, pensile speciale rămân intacte, iar sinecuri păstorite de alte Iliescu, Andronescu sau IPS Teodosie rămân în picioare. Statul alege astfel să taie 3-400 de lei pe lună de la un copil care-și dorește să învețe bine o meserie, păstrând însă miile și zecile de mii ale politrucilor. Așa înțeleg ei economia, astăzi. Așa o înțeleg de zeci de ani. Așa o vor înțelege și-n anul care vine, atunci când vă vor cere de 4 ori la rând votul”, arată deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial