21 mai 2024

Pregătiţi pentru orice! Peste 200 de poliţişti dâmboviţeni, mobilizaţi în teren!

hotif1Poliţiştii au desfăşurat, pe parcursul weekendului trecut, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 03-05iulie a.c., 216 poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat acțiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 14 controale şi percheziţii, 13 filtre şi 2 razii.

În urma acţiunilor, au fost constatate 13 infracţiuni în flagrant delict, dintre care 2 judiciare şi 11 la regimul circulaţiei, de comiterea cărora sunt bănuite 12 persoane.

De asemenea, au fost aplicate 641 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.405 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 730 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 8 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale poliţiştilor dâmboviţeni. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au fost prezenţi în stradă, iar pentru neregulile constatate au aplicat 477 de amenzi, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 257 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial