3 mai 2024
Dâmboviţa – Poliţiştii, băgaţi în corzi de şefi! La muncă, nu la stat pe… dreapta!

Dâmboviţa – Poliţiştii, băgaţi în corzi de şefi! La muncă, nu la stat pe… dreapta!

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza municipiului Târgovişte pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie datorate neacordării de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii .

Pentru depistarea conducătorilor auto, poliţiştii rutieri au utilizat echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, având ca obiectiv reducerea numărului de evenimente rutiere datorate neacordării de prioritate pietonilor.

124 de sancţiuni au fost aplicate de poliţişti, ca urmare a constatării unor încălcări ale legislaţiei rutiere, valoarea totală a acestora însumând 17 400 lei.

Vă reamintim că traversarea neregulamentară a pietonilor, respectiv neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Lucrătorii Poliţiei Municipiului Târgovişte şi Secţiilor de Poliţie Rurală arondate, în colaborare cu efective din cadrul I.J.J. Dâmboviţa, au organizat o acţiune pe raza municipiului şi a comunelor arondate, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale şi pentru sancţionarea abaterilor săvârşite de participanţii la trafic.

Ca urmare a neregulilor constatate, cei 45 de poliţişti angrenaţi au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12 590 lei.

Totodată, ca urmare a abaterilor săvârşite, 5 conducători auto au rămas fără permis de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial