7 mai 2024

Prea multe! 5 accidente, în numai câteva ore! Ce semnal de alarmă trag polițiștii

34036937_1632897276829196_2498651139172466688_nAccidente de circulație

Pe raza localităților Glodeni, Găești, Slobozia Noară și Conțești s-au produs 5 accidente de circulație, soldate cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală ușoară a 8 persoane.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit ca și cauze generatoare neasigurarea la schimbarea direcției de deplasare, nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare în mers, indisciplina pietonală și depășirea neregulamentară.

Pe numele șoferilor vinovați, polițiștii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Recomandările polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi dați dovadă de politeţe. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simțiți obosiți.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial