3 mai 2024

BILANȚ NEGRU! 15 oameni și-au pierdut viața pe drumurile din Dâmbovița

accva2COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

Numărul accidentelor mortale şi grave, în scădere !

În perioada ianuarie-iulie a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost înregistrate 282 (-8) de accidente rutiere, din care 65 grave (-14) ce au avut drept urmare decesul a 15 persoane (-3), vătămarea corporală gravă a 53 (-13) de persoane şi rănirea uşoară a 26(-2) de persoane.

Analizând cauzele generatoare, se poate observa că pe fondul vitezei neadaptate s-au produs 49 de accidente rutiere, din care 16 au fost grave şi au avut ca şi consecinţe decesul unei persoane, rănirea gravă a 17 persoane şi uşoară a 12 persoane şi 33 de accidente rutiere uşoare soldate cu 50 de cetăţeni răniţi uşor.

Ca urmare a traversării neregulamentare a drumului public de către pietoni s-au produs 35 de accidente de circulaţie, iar pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers s-au înregistrat 22 de astfel de  evenimente.

Abaterile comise de căruţaşi şi biciclişti au determinat producerea a 39 de accidente rutiere.

În ceea ce priveşte locul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe, 93, s-au înregistrat pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul, din care 30 au fost grave şi 63 uşoare.

Astfel,  pe DN 71, pe ruta Târgovişte-Cota 1000, s-au produs 8 accidente rutiere, iar pe traseul Bâldana-Târgovişte 13 accidente rutiere.

Pe DN 72, pe tronsonul Târgovişte- Dărmăneşti, au fost înregistrate 19 accidente rutiere, iar pe DN 72A, pe sectorul Târgovişte-Malu cu Flori 11 accidente rutiere.

Pe drumurile judeţene, s-au produs 64 de accidentede circulaţie, 46 dintre acestea având consecinţă rănirea uşoară a persoanelor implicate.

Pe drumurile comunale s-au înregistrat 58 de accidente de circulaţie, 12 dintre acestea fiind grave.

Din datele statistice, a reieşit faptul că în zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere.

Raportat la intervalul orar, accidentele rutiere s-au produs cu precădere între 12:00 şi 13:00 (34)  şi 17:00-18:00 (23).

Poliţia dâmboviţeană atenţionează participanţii la traficul rutier referitor la importanţa respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, indiferent de calitatea pe care o au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial