9 mai 2024
Potop de amenzi pe șoselele din Dâmbovița

Potop de amenzi pe șoselele din Dâmbovița

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive

Pe parcursul zilei de ieri, 3 ianuarie, în intervalul orar 14:00-18:00, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Biroul Rutier Târgoviște și de la Formațiunile Rutiere Pucioasa, Fieni și Răcari, au organizat o acțiune pe drumul național 71 Moroeni – Târgoviște – Bâldana și pe drumul național 72A Târgoviște – Voinești.

Obiectivul acțiunii a vizat prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive. Astfel, poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 67 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de peste 38.000 de lei.

De asemenea, opt șoferi au fost înregistraţi de aparatele radar în timp ce rulau cu o viteză care depăşea mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe acel sector de drum, iar alți doi conducători cu o viteză de peste 70 de km/h.

Faţă de aceştia a fost dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum. Nu uitaţi, cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte. Conduceți responsabil și nu puneți în pericol viața celorlalți!

sursa: IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial