13 mai 2024
Polițiștii dâmbovițeni, solicitați să intervină în 190 de cazuri, în minivacanța de Revelion

Polițiștii dâmbovițeni, solicitați să intervină în 190 de cazuri, în minivacanța de Revelion

COMUNICAT DE PRESĂ

REZULTATELE ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI ÎN MINIVACANTA DE REVELION

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița s-au aflat la datorie pentru o minivacanță în siguranță În perioada 29 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, zilnic, peste 220 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică și acțiuni speciale au fost la datorie pentru a se asigura că cetățenii petrec o minivacanță în siguranță.

Datorită măsurilor dispuse și a acțiunilor desfășurate de polițiști, minivacanța de Revelion a decurs în condiții de normalitate, fără a fi înregistrate incidente de o gravitate deosebită în planul menținerii ordinii publice. Precizăm că polițiștii rutieri au acționat cu prioritate pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza, zilnic, fiind utilizate 7 aparate pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Activitățile au vizat, de asemenea, depistarea și sancționarea celor care se urcă la volan, deși au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de efective din cadrul altor structuri, au acționat în piețe, târguri, centre comerciale și zone adiacente pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale ce reglementeaza deținerea, comercializarea şi folosirea articolelor pirotehnice.

Astfel, în dimineața zilei de 29 decembrie 2023, polițiștii au indisponibilizat peste 3 tone de articole pirotehnice, iar, pe parcursul zilei de 30 decembrie, au fost confiscate peste 14.000 de articole pirotehnice.

În această perioadă, polițiștii au fost solicitați să intervină la peste 190 de evenimente, dintre care 135 au fost sesizate prin 112. Au fost sesizate 131 de infracțiuni, dintre care 58 au fost contra persoanei și 23 contra patrimoniului. Pentru abaterile de la normele legale, polițiștii au aplicat 832 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 240.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 69 de permise de conducere, dintre care 11 ca urmare a consumului de alcool și 44 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind retrase 9 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice. Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Respectarea indicațiilor polițiștilor și celorlalți reprezentanți ai autorităților nu este opțională și contribuie la siguranța tuturor. Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus. În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

sursa: IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial