27 aprilie 2024

Poliţiştii de la Investigarea criminalităţii au descins la Ocniţa!

www.mariusbuga.ro_images_politieAcţiune a poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţlor ce se comit în domeniul comerţului cu produse accizabile, pe raza localităţii Ocniţa.

Astfel, au fost controlate 9 societăţi comerciale, în cadrul cărora au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1.640 de ţigarete şi 25 de litri de băuturi alcoolice a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din localitate, poliţiştii au constatat că administratorul acesteia a expus spre comercializare cantitatea de 25 de litri de băuturi alcoolice, achiziţionată în vrac, fără a avea aplicat marcajul fiscal.

De asemenea, s-a stabilit că agentul economic nu a înregistrat în casa de marcat veniturile realizate în cursul zilei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.Totodată, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului penntru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial