27 aprilie 2024

Polițiștii dâmbovițeni au intervenit în 59 de cazuri semnalate prin 112

poli1Pentru că siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate, polițiștii dâmbovițeni au acționat pe parcursul weekendului, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunități.

În perioada 28-29 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, fiind organizate 13 acțiuni punctuale.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 81 de evenimente, dintre care 59 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 63 de infracţiuni, dintre care 20 contra persoanei și 17 contra patrimoniului.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 566 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 164.105 lei și au confiscat bunuri în cuantum de 5.650 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în domeniul siguranţei rutiere, au fost constatate 3 infracțiuni, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Pentru a preveni incidentele neplăcute şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă poliţiştii dâmbovițeni recomandă cetăţenilor să achiziţioneze doar obiectele pirotehnice permise de lege şi doar de la societăţi autorizate.

Pentru prevenirea producerii accidentelor provocate de utilizarea ilegală și necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, polițiștii atrag atenția cetățenilor asupra asupra pericolului la care se expun, prin nerespectarea instrucțiunilor existente pe eticheta fiecărui articol pirotehnic.

Persoanele fizice, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului. Articolele pirotehnice din categoriile F2 – F4, P.2 şi T.2 nu pot fi confecţionate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice.

Conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, constituie infracțiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

– orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;

– comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;

– comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

De asemenea, persoanele juridice autorizate:

a. nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate;

b. nu pot comercializa către populaţie articole pirotehnice din categoriile F2-F4. Obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate către populaţie tot timpul anului;

c. organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean sau, după caz, al municipiului Bucureşti şi avizul inspectoratului de poliţie judeţean, respectiv al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pe a cărui rază se execută jocurile respective.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial