27 aprilie 2024
Poliţiştii dâmboviţeni au intervenit, de Paşte, la 170 de evenimente, sesizate prin 112

Poliţiştii dâmboviţeni au intervenit, de Paşte, la 170 de evenimente, sesizate prin 112

Acțiuni desfășurate de polițiștii dâmbovițeni cu ocazia minivacanței de Paște

În perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zona lăcaşurilor de cult.

În acest sens, s-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se verifica respectarea măsurilor sanitare de prevenție.

Totodată, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire şi verificare în zonele aglomerate, respectiv centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ. Aceştia au intervenit la 170 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă! De asemenea, au fost sesizate 106 infracțiuni, dintre care 45 contra persoanei, 29 contra patrimoniului și 17 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 221.856 de lei. Din totalul acestora, 244 de sancțiuni, în valoare de 20.700 de lei, au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice.

În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial