4 mai 2024
Poliţiştii au confiscat peste 9 metri cubi de lemne, pe islazul de la Decindeni

Poliţiştii au confiscat peste 9 metri cubi de lemne, pe islazul de la Decindeni

Dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național și furt de arbori

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au identificat pe un izlaz din localitatea Decindeni peste 9 mc de material lemnos, în valoare de aproximativ 4.000 de lei, pentru care nu existau documente de proveniență.

În urma continuării verificărilor de către polițiști, din primele date, au reieșit indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii februarie a.c., reprezentanții unei societăți comerciale ar fi tăiat fără drept materialul lemnos din zona exploatării forestiere autorizate în pădurea învecinată satului Râncaciov, pe care l-ar fi transportat pe islazul respectiv.

Materialul lemnos a fost preluat de reprezentanții Ocolului Silvic Târgoviște, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național și furt de arbori, fapte prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul silvic.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial