11 mai 2024
Poliţia Dâmboviţa şi Poliţia Prahova, acţiune de proporţii!

Poliţia Dâmboviţa şi Poliţia Prahova, acţiune de proporţii!

dbphPoliţia dâmboviţeană, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, au desfăşurat o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în zona limitrofă a celor două judeţe

Peste 110 poliţişti dâmboviţeni şi prahoveni au acţionat atât pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi controlarea fenomenului infracţional, cât şi pentru reducerea riscului implicării participanţilor la trafic în evenimente rutiere.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 383 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114 705 de lei, din care 8 pentru nerespectarea Legii 61/1991 şi 27 pentru încălcarea legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către participanţii la traficul rutier, 337 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, 97 conducători auto au fost depistaţi în timp ce se deplasau  cu o viteză peste limita legală admisă pe sectorul de drum respectiv.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi retrase 29 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au constatat 7 infracţiuni în flagrant delict, din care 2 de evaziune fiscală şi 2 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la 17 333 de lei.

      

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial