6 mai 2024

Şi-a parcat maşina lângă restaurant! Ce şoc a avut când s-a întors

hot-masinaBănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, cercetat de polițiștii morenari

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au fost sesizați de un tânăr de 24 de ani, din Dărmănești, cu privire la faptul că i-au fost sustrase bunuri din autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat bănuitul, un tânăr de 23 de ani, din I. L. Caragiale, care ar fi sustras 100 de lei și mai multe documente din autoturismul persoanei vătămate, lăsat neasigurat în parcarea unui restaurant din localitate.

Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autotursim cu cheile în contact durează câteva secunde.

Închideţi complet toate geamurile; un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate!

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare ( dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului,acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.

Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al vehiculului pe obiecte uşor demontabile ( oglinzi exterioare, baterii, casetofoane). În cazul sustragerii, acestea vor fi mai greu de valorificat, deci mai puţin tentante.

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.

rutiInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii rutieri au depistat doi bărbați, de 28 și 56 de ani, în timp ce conduceau pe raza județului autoturime ale căror autorizații provizorii de circulație erau expirate.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că unul dintre aceștia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Aninoasa, care în urma testării cu aparatul etilotest a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt tânăr de 21 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un moped pe DN 71, pe raza localității Pietroșița, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

pistol-cu-gazCercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

În urma unor verificări efectuate la domiciliul unui bărbat din Târgoviște, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit un pistol cu gaze și 6 cartușe pe care bărbatul le deținea fără drept.

Polițiștii au stabilit că acesta nu a respectat obligația legală de a preda arma la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal, iar bunurile descoperite au fost indisponibilizate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial