26 aprilie 2024

Poliţia Dâmboviţa, sfaturi pentru părinţi!

atentieCOMUNICAT DE PRESĂ

Sfaturi utile ale poliţiştilor

Având în vedere faptul că se apropie sfârşitul perioadei de vacanţă, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte normele privind circulaţia pe drumurile publice, adaptând în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi acordând o atenţie sporită pe timpul deplasărilor în zona de acţiune a indicatorului de avertizare „Copii”, precum şi în apropierea parcurilor sau a locurilor de joacă amenajate, acolo unde copiii se plimbă cu bicicletele, cu rolele, ori se joacă cu mingea.

Aşadar, pentru menţinerea unui climat de siguranţă în traficul rutier, se vor avea în vedere de către conducătorii auto următoarele aspecte:

Verificarea stării tehnice a autovehiculului, precum şi funcţionarea corespunzătoare a instalaţiei de climatizare, înainte de plecarea la drum.

Protejarea de razele directe ale soarelui a copiilor sau a bătrânilor, atunci când se regăsesc în autovehicul.

Se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării corespunzătoare, pentru prevenirea instalării stării de oboseală la volan, în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare.

Păstrarea unei distanţe suficiente faţă de autovehiculul care circulă înainte, pentru a se putea opri autovehiculul în condiţii de siguranţă, dacă se impune acest lucru.

Portul centurii de siguranţă de către toţi ocupanţii din autovehicul, precum şi a dispozitivelor de fixare în scaun pentru copii.

Respectarea în totalitate a semnalelor şi indicaţiilor poliţiştilor, în special în zonele aglomerate.

ATENŢIE PĂRINŢI!

Nu lăsaţi copiii mici nesupravegheaţi în zona arterelor rutiere sau mijloacelor de transport în comun.

Cele mai sigure locuri de deplasare şi joacă sunt cele pe unde nu circulă maşini, respectiv terenurile de sport, parcurile, curtea casei, a şcolii şi a grădiniţei.

În toate împrejurările, stimaţi părinţi, respectaţi regulile de circulaţie pentru a fi un exemplu pozitiv pentru cei mici!

Pentru nu fi implicaţi în evenimente rutiere, celor mici le recomandăm :

ATENŢIE COPII!

Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (“ZEBRA”), prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Traversarea nu se face prin fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului.

Pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, se circulă numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

După coborârea din mijloacele de transport public, nu traversaţi strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial