2 mai 2024

Dâmboviţa – Descoperiri periculoase în transportul de mărfuri şi persoane!

transp1Polițiștii continuă acțiunile pentru verificarea transportului de marfă și persoane

Polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au continuat să acționeze pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de marfă.

Poliţiştii au verificat 373 de autovehicule și au aplicat 117 sancțiuni contravenționale.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 11 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 38 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 11 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 5 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice şi 27 pentru lipsa documentelor.

Pentru transportul de deșeuri fără respectarea normelor legale au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, iar pentru depășirea masei maxime autorizate ori a numărului de locuri au fost aplicate 3 sancţiuni.

Totodată, în 4 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, poliţiştii au dispus imobilizarea vehiculelor respective.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial