27 aprilie 2024
Târgovişte – Cu şoferiţa asta SIGUR n-ai vrea să te întâlneşti! Uite în ce hal au prins-o poliţiştii la volan!

Târgovişte – Cu şoferiţa asta SIGUR n-ai vrea să te întâlneşti! Uite în ce hal au prins-o poliţiştii la volan!

soferita-beataTânără, depistată de poliţişti în timp ce conducea un auto deşi consumase alcool

În cursul nopţii trecute, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic un autoturism condus de o tânără, de 29 de ani, din localitate.

Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea în cauză a fost condusă la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

Pe numele ei, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Poliţia rutieră atrage atenţia:

ALEGE VIAȚA! Nu consumați alcool înainte de a conduce un autovehicul!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial