16 mai 2024

Poliţia Dâmboviţa – Nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe internet este adevărat!

www.mariusbuga.ro_images_internetCOMUNICAT DE PRESĂ

Polițiștii le recomandă cetățenilor, în special copiilor, să fie prudenți atunci când utilizează internetul întrucât pot deveni cu ușurință victime ale unei infracțiuni!

Nu furnizați celor cunoscuți prin internet informații personale cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, adresa, şcoala la care învațați ori locul de muncă.

Evitați postarea pe internet a fotografiilor personale și nu oferiți date nici măcar despre membrii familiei ori despre prietenii dumneavoastră.

În mediul online, legați prietenii doar cu persoanele pe care le cunoașteți și în realitate.

Nu vă asumați întâlniri cu persoanele cunoscute pe rețelele de socializare! În realitate, oamenii pot fi diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteți deveni cu ușurință victima traficului de persoane sau a altor evenimente negative.

În situația în care cei cu care comunicați pe internet au un comportament agresiv, vă transmit mesaje ori poze cu conţinut pornografic, vă încurajează să consumați alcool sau alte substanțe interzise, ori vă provoacă să vă faceți rău, anunţați apropiații și faceți o sesizare la Poliție.

Parolele de la aplicații sunt secrete! Nu le divulgați altor persoane, indiferent de pretextul invocat! Răufăcătorii pot trimite mesaje jignitoare în numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise.

Vă recomandăm ca activitatea dumneavoastră pe rețelele de socializare să fie vizualizată numai de prieteni. Restricționați accesul străinilor!

Aveți în vedere că nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate.

De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

Nu instalați pe calculator programe sau aplicaţii, din surse nesigure sau din link-uri primite pe e-mail. Ele pot conţine viruși şi pot produce pagube irecuperabile.

În situația în care primiți pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideți. Totodată, nu accesați link-urile sau ataşamentele primite odată cu aceste mesaje.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial