19 martie 2024
Poliţia Dâmboviţa, măsuri în zona de munte pentru ca Festivalul Padina să se desfăşoare în siguranţă

Poliţia Dâmboviţa, măsuri în zona de munte pentru ca Festivalul Padina să se desfăşoare în siguranţă

COMUNICAT DE PRESĂ

Festivalul Peștera – Padina, în siguranţă!

În perioada 23-25 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor acţiona suplimentar, faţă de dispozitivul curent, pe raza Platoului Alpin Bucegi, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, pe perioada manifestărilor prilejuite de Festivalul Peștera – Padina.

Se va urmări, în principal, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi menţinerea climatului de ordine publică, verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ, prevenirea şi combaterea oricăror activităţi ilicite și respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pe traseul de deplasare către Platoul Alpin Bucegi, pentru informarea conducătorilor auto şi prevenirea accidentelor sau a altor evenimente rutiere.

Precizăm faptul că, ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița, alături de reprezentanți ai administratorului drumului județean 714, au efectuat verificări pe acest sector de drum, constatându-se că se poate circula în condiții de siguranță între kilometrii 22 (+900) – 24 (Cabana Bolboci), respectiv de la kilometrul 34 până la Stațiunea Padina-Peștera, astfel fiind dispusă deschiderea circulației rutiere pe aceste tronsoane de drum.

Precizăm faptul că, în urma acelorași verificări efectuate de polițiștii de la Serviciul Rutier, aceștia au dispus ca pe drumul județean 714, în continuare să se mențină închisă circulația rutieră între kilometrii 5 – 22 (+ 900 m), întrucât nu sunt întrunite condițiile necesare pentru a se circula în siguranță.

Pentru a preîntâmpina evenimentele negative, polițiștii recomandă tuturor persoanelor care participă la acest festival, să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială și regulilor de circulație pe drumurile publice.

sursa – IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial