28 aprilie 2024

Poliţia Dâmboviţa, ÎNTĂRIRI în stradă!

jaft4ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR, PENTRU SIGURANŢA DÂMBOVIŢENILOR

În weekend, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 08-10 mai a.c., aproape 270 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor, 144 au fost de la ordine publică, 61 de la rutieră şi 43 specializate în investigaţii criminale.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 22 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 17 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 20 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 9 au fost reţinute şi una arestată preventiv.

Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost depistate două persoane urmărite.

De asemenea, au fost aplicate 440 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.044 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pentru abaterilor comise de participanţii la trafic, au fost aplicate 307 amenzi, din care 7 pentru consum de alcool şi 175 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial