28 aprilie 2024

Dâmboviţa – Şoferii care nu poartă centura de siguranţă, vânaţi de poliţişti!

www.mariusbuga.ro_images_centuraAcţiunea Seatbelt

În perioada 14-20 martie a.c., Organizaţia TISPOL desfăşoară în toate cele 27 de ţări membre ale organizaţiei, din care face parte şi ţara noastră, Operaţiunea Seatbelt.

Scopul operaţiunii îl constituie conştientizarea asupra riscului la care se expun cei care nu folosesc centura de siguranţă sau sistemele de retenţie omologate.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, poliţiştii de la rutieră vor acţiona în trafic pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate.

De asemenea, conducătorii auto şi pasagerii vor fi sfătuiţi cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranţă, a sistemelor de retenţie pentru copii şi despre importanţa respectării normelor legale în ceea ce priveşte folosirea telefonului mobil în timpul mersului, cu dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libere”.

În prima zi de acţiune, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă şi 4 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil în timpul şofatului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial