3 mai 2024

Poliţia Dâmboviţa – Bicicliştii, pericolul din stradă!

biciclist3_000001COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţia dâmboviţeană vă informează:

În primele cinci luni ale acestui an, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 10 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi biciclişti.

Dintre acestea, două au fost grave şi s-au soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia.

Accidentele uşoare au avut consecinţă vătămarea corporală uşoară a opt persoane.

Din totalul acestor accidente, două s-au produs în mediul urban şi opt în mediul rural.

În ceea ce îi priveşte pe conducătorii de atelaje hipo, în perioada de referinţă, opt dintre aceştia au fost implicaţi în evenimente rutiere, în urma cărora şase au fost răniţi uşor, iar doi grav.

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, poliţiştii rutieri recomandă persoanelor care se deplasează pe bicicletă sau cu atelaje hipo să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalte categorii de participanţi la trafic.

De asemenea, vă recomandăm:

Semnalizaţi din timp şi în mod vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.

Dotaţi atelajul hipo cu o semnalizare corespunzătoare.

Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare);

Folosiţi pistele destinate bicicliştilor.

În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă sau cu căruţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial