12 mai 2024

O femeie din Crevedia a rămas fără bijuterii după ce a fost înşelată de nişte necunoscute!

inselatevv3Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:

Fiţi prudenţi! Nu deveniţi victime ale înşelăciunilor!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Crevedia au fost sesizaţi de o femeie de 69 de ani cu privire la faptul că a fost înşelată.

Din cercetări a rezultat că în cursul aceleiaşi zile, persoana vătămată a fost abordată pe stradă de două persoane necunoscute.

Sub pretextul că au nevoie de bani, acestea au oferit femeii o pereche de cercei şi un lănţişor de culoare galbenă, despre care susţineau că sunt din aur, în schimbul sumei de 300 de lei.

Ulterior, victima a constatat că bijuteriile nu sunt din metal preţios.

În cauză, poliţiştii desfăşoare activităţi pentru identificarea principalilor bănuiţi şi tragerea acestora la răspundere penală.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

Nu acordaţi încredere persoanelor care vă abordează pe stradă cu diverse probleme sau pentru a vă oferi chilipiruri;

Refuzaţi ofertele ad-hoc şi ţineţi cont de faptul că achiziţionarea bijuteriilor se face din magazine specializate care garantează pentru autenticitatea bunurilor de valoare cumpărate;

Propuneţi verificarea bijuteriilor oferite la o casă de amanet autorizată sau bijuterie (vor constata că vânzătorii, subit, nu îşi vor mai dori tranzacţia);

În cazul în care vă confruntaţi de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial