6 mai 2024
Poliţia Dâmboviţa a speriat comercianţii certaţi cu legea! Vezi rezultatele

Poliţia Dâmboviţa a speriat comercianţii certaţi cu legea! Vezi rezultatele

Poliţiştii au depistat un bărbat în timp ce deţinea la domiciliu peste 1 kilogram de mercur

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au desfăşurat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 360/2003 privind regimul substanţelor şi preparatelor chimice periculoase.

Cu această ocazie, a fost depistat numitul D.C., de 29 de ani, din comuna Moroeni, care deţinea ilegal la domiciliu cantitatea de 1,100 kilograme de mercur.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “ producere, deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice şi foarte toxice fără drept”.

Întreaga cantitate de mercur a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru evitarea unor situaţii ce pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor ca urmare a consumului de produse din carne comercializate fără respectarea normelor sanitar-veterinare, poliţia dâmboviţeană adresează următoarele recomandări :

 Nu cumpăraţi carne sau produse derivate de la persoane, locuri sau spaţii neautorizate din punct de vedere sanitar- veterinar. În situaţia în care cetăţenii vor cumpăra astfel de produse din spaţii improvizate sau din „ sistemul stradal”, se expun riscului îmbolnăvirii;

 Cumpăraţi doar produsele din carne ce au aplicate marca de sănătate a unităţii de sacrificare sau marca de identificare a unităţii de tranşare. Marca de sănătate / identificare atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar- veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;

 Carnea proaspătă, oferită spre comercializare, trebuie să provină numai din abatoare care funcţionează în conformitate cu normele legale, unde, în permanenţă, este asigurată asistenţa sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor;

 Cetăţenii nu trebuie să se lase influenţaţi de anumite “oferte” pentru produsele din carne, de cele mai multe ori acestea sunt comercializate fără respectarea normelor de igienă alimentară;

În perioada următoare, pe raza întregului judeţ, poliţia dâmboviţeană va intensifica acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicit cu carne şi produse derivate.

Peste 100 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti

În cele două zile de weekend, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică, ocazie cu care au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 25 au fost aplicate la Legea 12/1990, 15 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, 7 la HG 984/2005 şi 5 conform Legii 61/1991.

Ca şi măsură complementară, s-a dispus confiscarea a peste 1700de kilograme de legume şi fructe, 791 de kilograme de cereale, 920 de ţigarete, 9,4 mc material lemnos, 1320 de kilograme de cetină şi peste 2500 de franzele, pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă sau transport.

Totodată, în atenţia poliţiştilor s-au aflat şi participanţii la traficul rutier, 57 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002.

Patru persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice (conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice).

Peste 3000 de kilograme de cetină, legume şi fructe confiscate de poliţişti

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

În urma verificărilor la diverşi agenţi economici, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 1745 de kilograme de fructe şi legume, precum şi a 1320 de kilograme de cetină, pentru care nu existau documente justificative de provenienţă.

Pentru a preveni situaţiile care pun în pericol grav siguranţa consumatorilor, poliţiştii vor continua să desfăşoare astfel de activităţi. Reamintim faptul că astfel de acţiuni vor fi desăşurate pe raza întregului judeţ, pentru a preveni situaţiile care pun în pericol grav siguranţa consumatorilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial